Ana Sayfa    » OPERA    » Oyuncular   

Oyuncular

  

Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu 

Ahmet Ağdamski (Bedelbeyli) (1884-1954) 
Ahmet Beşir oğlu Bedelbeyli (Ağdamski) Azerbaycan\'ın görkemli opera ifacısı olmuştur. 1910 yılında Nicat Hayriye Cemiyeti\'nin tiyatro grubunda sahne çalışmalarına başlamıştır. Ü. Hacıbeylinin talebi üzerine A. Bedelbeyli Leyla ve Mecnun operasında Leyla rolünü oynamaya başlamıştır. A. Ağdamski 12 yıl sahnede bayan karakteri (Leyla ve Mecnun operasında Leyla, Aslı ve Kerem de Aslı, O olmasın, bu olsun da Gülnaz) yaratmıştır. 

Bülbül (1897-1961) 
Murtuza Meşedi Rıza oğlu Memmedov (Bülbül adı ona halk tarafından fevkalade melahetli sesine göre verilmiştir) Azerbaycan opera ifacısı olmuştur. Azerbaycan profesyonel vokal okulunun kurucusu olarak tanınyor.  1931 yılında Milan Konservatuarı\'nı (Delliponti ve R. Graninin sınıfını) bitirmiştir. Köroğlu (Ü. Hacıbeylinin Köroğlu), Asker (Ü. Hacıbeylinin Arşın Mal Alan), Garip (R.M. Klier. Şahsenem ) vb Bülbül\'ün hafızalarda kalmiş partilerolmuşturr. 

Hüseynağa Hacıbababeyov (1898-1972) 
H. Hacıbababeyov çeşitli grublarda çok dramatik karakterlerle beraber, opera ve operetlerde bayan karakterlerinin  partilerini ifa etmiştir. 1925 yılından 1972 yılına kadar rol aldığı ana temaşalar şunlardır: Çar Brendey, Hintli misafir (Kar kız ve Sadko - Nikolay Rimski-Korsakov), Sarver, Asker, Mecnun, Kerem (Meşedi İbad, Arşın Mal(metrelik bez) Alan , Leyla ve Mecnun , Aslı ve Kerem - Üzeyir Bey Hacıbeyli), Lenski ( Yevgeniy Onegin - Pyotr Çaykovski), Kont Almavivo ( Sevilya berberi - Coakkino Rossini) ve b. 

Vasili Nikolski (1882-1967) 
V. Nikolski 1907 yılında Moskova Konservatuarı\'nı bitirdi. 1919 yılında Bakü\'ye geldi.  Vasili Nikolski Bakü Tiyatrosu\'nda İbrahim Han (Köroğlu - Üzeyir Bey Hacıbeyli), Pimen ve Boris Godunov (Boris Godunov - Modest Musorgski), Don Bazilio (Sevilya berberi - Coakkino Rossini), Lindor (Hofmanın masalları - Jacgues Offenbah), Knyaz guda (Demon,-Anton Rubişteyn) vb rollerin mahir oyuncusu olmuştur. 

Ağababa Bünyatzade (1915-1974) 
A. Bünyatzade 1938 - 1939 yılları arasında Moskova\'daki Gnesinler adına Müzik Okulu\'nun vokal bölümünde eğitim almıştır. O, Ü. Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun (Nofel), R. Glierin Şahsenem (Han), Fromonotal Jacgues Galevinin Kardinal kızı (Rudjiero), Jorj Bizenin Karmen (Eskamilyo), Cüzeppe Verdi\'nin Aida (Amonasro), Otello (Yago), Traviata (Jorj Jermon ), Rigoletto (Marullo) vb operalarında partileri ifa etmiştir. 

İdris Ağalarov (1917-1975) 
İdris Ferhat oğlu Ağalarov 1943 yılında Konservatuarı, S.K.Golskayanın sınıfını bitirmişti. Ahundov adına Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalışmıştır. Şahveled (Klier, Şahsenem), Yaver (C. Cahangirov, Azat) ve başka operalar ifa etmiştir. Bariton sesi vardı. 1958 yılında Azerbaycan\'ın Halk sanatçısı fahri adına layık görülmüştür. 

Hakikat Rzayeva (1907-1969) 
H. Rzayeva 1927-1952 yıllarında Opera ve Bale solisti, mugam ve halk mahnılarımızın ifacısı gibi tanınmıştır . Arapzengi (Şah İsmail - Müslüm Magomayev), Leyla (Leyla ve Mecnun - Üzeyir Hacıbeyli), Şahsenem (Ozan Garip - Zülfügar Hacıbeyli) onun yarattığı temel sahne karakterlerolmuşturr. 

Hüseynkulu Sarabski (1879-1945) 
H. Sarabski Ü. Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun eserinde Mecnun\'un ilk ve en görkemli ifacısı olmuştur O, bu rolde 400 defadan fazla oynamıştır. H. Sarabski dramaturji ile de ugraşmıştır. 

Fatma Muhtarova (1893-1973) 
F. Muhtarova Saratov Konservatuarı\'nı bitirdi. Şarkıcı Rusya\'nın çeşitli sahnelerinde genellikle Batı Avrupa ve Rus klasik sanatçılarının en sevilen partilerinin büyüleyici ifacısı gibi şöhretlendi. Vokal ifacısı 1938 yılında Bakü\'ye davet almış, Marfa ve Marina, (Hovanşina, Modest Musorgski), Lyubaşa, Bahar (Çar gelini ve Kar kız, Nikolay Rimski-Korsakov), Amneris, Auzçena, Madalena ( Aida , Trubadur ve Rigoletto , Cüzeppe Verdi) vb rollerini ifa etmiştir. Solistin yaratıcılığının zirvesi Karmen partisi sayılıyor. 

Şevket Memmedova (1897-1981) 
Şevket Memmedova tiyatro sahnesinde ilk kez Cüzeppe Verdi\'nin Traviata operasında Violeninanın partisini ifa etmiştir.  Rozina (Sevilya berberi, Coakkino Rossini), Lakme (Lakme, Leo delib), Olimpiya (Hofmanm masalları, Jacgues Offenbah), Kar kız (Kar kız, Nikolay Rimski-Korsakov), Margarito (Gugenotlar Coakomo Meyerber), Gülçöhre ( Arşm mal alan Üzeyir Bey Hacıbeyli) rollerinin mahir ifacısı olmuştur.  Şevket Memmedova opera solistliyinden ilave, hem de ünlü tiyatroçu olmuştur. 

Alevset Sadıkov (1906-1971) 
Ü. Hacıbeylinin klasik operalarının lirik muhabbet kahramanlarının partileri  A. Sadıkovun yaratıcılığında daha önemli bir yer tutmuştur. Sanatçı ömrünün son yıllarında opera tiyatrosunda danışman eğitimci gibi çalışmıştır. 

Gülhar Hasanova (1918-2005) 
G. Hasanova Azerbaycan opeara sanatında özellikleriyle seçilmiştir. Müslüm Magomayevin Şah İsmail operasında yarattığı Arapzengi ve Ü. Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun operasında Leyla, Leyla\'nın annesi partileri onun yaratıcılığının zirvesini oluşturmuştur. 

Sara Gedimova (1922-2005) 
Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda önemli partilerde görev yapan S. Gedimovanın adı opera sahnesinde yarattığı Leyla ve Aslı karakterleriyle  hafızalarda kalmıştır. Onun okuduğu Bayatı-Şiraz, Şur, Şehnaz, Katar, Mahur-hindi, Hariciye segah muğamları, Karabağ şikestesi Azerbaycan müzik tarihinde özel bir yer tutar. 

Faik Mustafayev (1923-1977) 
F. Mustafayev 1952 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun  solisti oldu. İfa ettiği temel partiler: Hasan Han (Köroğlu), Nofel (Leyla ve Mecnun), Süleyman (Arşın Mal Alan), Şahveled (Ozan Garip), Abdulâli bey (Sevil), Tonio ( mez-hekeçiler ), Kont Tomson ( Garatohmag bayan ), komendant ( Kornevil aramaları ), Aleko ( Aleko ). 

Rauf Atakişiyev (1925-1994) 
R. Atakişiyev Moskova Devlet Konservatuvarı\'nda K.K.İgumnovun sınıfını bitirmiş ve vokal üzere A.V.Nejdanovadan ders almıştır. Sanaçı Lenski (Evgeni Onegin, P. Çaykovski), Alfred (Traviata, C. Verdi), Almaviva (Sevilya berleri, C. Rossini), Faust (Faust, Ş.Guno), Balaş ( Sevil , F.Emirov) partilerini ifa etmiştir. Lirik-dramatik tenor sesi olmuştur, hem de pianocuydu. 

Ebülfet Aliyev (1926-1990)
Azerbaycan mugam ve opera sanatının görkemli temsilcilerinden biri olmuştur. Ana rolleri Mecnun (Leyla ve Mecnun), Kerem (Aslı ve Kerem), Garip (Ozan Garip), Şah İsmail (Şah İsmail) olmuştur. 
Firudin Mehtiyev (1927) 
F. Mehtiyev 1957 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalıştı. Ana rolleri: Leyla\'nın babası (Leyla ve Mecnun), Hamza Bey (Köroğlu), Van Gogun kardeşi (Van Gogh, Nevit kodallı), Spalanitsani (Hofmanın masalları, Jacgues Offenbah), Radames (Aida ), kanio (katılan), Birinci esir (İnsanın kaderi) vb. 

Lütfiyar İmanov (1929-2008) 
L. İmanov A. Milovanovun sınıfında müzik eğitimi almıştır. 1959 yılında Moskova\'da sahneleştirilen Köroğlu operasında baş rolü - Köroğlu rolünü oynamıştır. 1975 yılında 6 ay İtalya\'nın Milan kentinde, La-Skala Tiyatrosu\'nda stajyer olarak ilave deneyim geçmiştir.  1991-1995 yıllarında İstanbul ve İzmir şehirlerinin opera teatrlarında vokal dersleri vermiştir. Karmen, Faust, Otello, Trubador, Aida, Rigoletto vb klasik opera eserlerinde rol oynamıştır. 

Firengiz Ahmetova (1928) 
F. Ahmetova Azerbaycan, Rus ve Batı Avrupa bestecilerinin operalarında rolleri başarıyla oynamıştır. Ana partileri: Nergis, Gülzar (Nergis, Şah İsmail, M. Gurses), Nigar (Köroğlu, Ü. Hacıbeyli), Maro (Daisi, Z. Paliaşvili), Aida (Aida, C . Verdi) vb.  Hem Azerbaycan, hem de klasik Rus bestecilerinin (P. Çaykovski, S. Rahmaninov, S. Taneyev vb) romanslarını yüksek sanatçılık başarısısyla ifa etmiştir. 

Rübabe Muratova (1933-1983) 
Ana partileri: Leyla (Leyla ve Mecnun - Akademisi\'nde), Aslı (Aslı ve Kerem - Akademisi\'nde), Arapzengi (Şah İsmail - M. Gurses), Şahsenem (Ozan Garip - Z. Hacıbeyli), Senem (Gelin kayası - Ş. Ahundova) vb Muğam, tasnif ve halk şarkılarının mahir ifacısı olmuştur. 
Mürsel Bedirov (1931-2003) 
M. Bedirovun Jorj Bizenin Karmen (Eskamilo ve Morales), Pyotr Çaykovskinin Yevgeniy Onegin (Onegin), Cakomo Puççininin Toska (Sezar Anjelotti), Charles Gunonun Faust (Valentin), Sergey Rahmaninovun Aleko (Aleko), Üzeyir Bey Hacıbeylinin Köroğlu (Ali), Leyla ve Mecnun (Nofel), Müslüm Bey Magomayevin Şah İsmail (İhtiyar Arap) vb operalarında ifa ettiği partiler yüksek kaliteli  sanat başarılarıdır. 

Adil Melikov (1933) 
Adil Melikov 1965 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun solisti olmuşturr. Solistin temel rolleri: Köroğlu (Köroğlu), Yusuf Serrâc (Aldanmış yıldızlar, Mehmet Kuliyev), Han (Gelin kayası), Reşit Bey (Hanendenin kaderi) vb. Sesi lirik-dramatik tenor olmuştur. 
Zeynep Hanlarova  (1936) 
Zeynep Hanlarova  Ü. Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun, Aslı ve Kerem operalarında Leyla ve Aslı karakterlerini yaratmıştır. Repertuvarında muğam, tasnif ve Azerbaycan halk şarkıları, Azerbaycan bestecilerinin ve Doğu halklarının şarkıları geniş yer tutuyor. Azerbaycan\'ın bayan hanendeleri (mugam ifacısı)  arasında Çahargah muğamının ilk ifacılarındandır. 

Arif Babayev (1938) 
A. Babayev 1990 yılında tarihte ilk kez muğam profesörü adı aldı. Opera Tiyatrosu\'nda o, Mecnun (Üzeyir Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun operasında), Kerem (Üzeyir Hacıbeylinin Aslı ve Kerem operasında), Şah İsmail (Müslüm Magomayevin Şah İsmail operasında), Ozan Garip (Üzeyir Hacıbeyliun Ozan Garip operasında ), Cemal (Şafike Ahundovanin Gelin kayası operasında) rollerini ifa etmiştir. 

Caneli Ekperov (1940) 
C. Ekperov 1976 yılından Azerbacan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun  solisti olmuştur. Ana rolleri: Mecnun (Leyla ve Mecnun), Kerem (Aslı ve Kerem), Garip (Ozan Garip), Cemal (Gelin Kayası), Şah İsmail (Şah İsmail), Azançı ( Sevil ), Ahund (Aldanmış yıldızlar, Mehmet Kuliyev) vb.

Baba Mahmutoğlu (1940-2006) 
B. Mirzeyev (Baba Mahmutoğlu) Petrol Akademisi\'ni bitirmesine ragmen, 1962 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda stajyer olarak faaliyete başlamıştır. O, Leyla ve Mecnun da Mecnun, Ozan Garip de Ozan Garip, Aslı ve Kerem de Kerem, Köroğlu da soytarı, Şah İsmail da Şah İsmail, Hanendenin kaderinde Mir Seyit karakterlerini yaratmıştır. 

Şahlar Kuliyev (1946) 
Ş. Kuliyev Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu solistlerinden biri olmuşturr. «Leyla ve Mecnun» Nofel, «Şah İsmail da Aslan şah, «Ozan Garip» de Şahveled, «Sevil» de Atakişi, «Aida da Amonasro, «Rigoletto da Monterone, «Toska da Skarpia, «Karmen da Eskamilio, «Payatsı da Tonio, «Bohemya da sonar vb gibi roller onun tarafından her zaman yüksek kaliteli sanatçılıkla ifa edilmiş ve izleyici rağbeti kazanmıştır. 

Fidan Kasımova (1947) 
F. Kasımova 1973 yılında İsviçre\'de (Cenevre) ve 1975 yılında Niderland (Hertogenbos) düzenlenen uluslararası yarışmalara katılmış, 1977 yılında müzisyenlerin C. Viotti adına yarışmasının (Verçelli şehri, İtalya; birinci ödül) adayıdır. Uluslararası müsabakalar adayı adına layık görülmüş, ilk Azerbaycanlı bayan şarkıcıdır. Partileri: Nigar (Köroğlu, Ü. Hacıbeyli), Mikaela (Karmen, G. Bizet), Margarita (Faust, Ş.Guno), Dezdemona, Aida (Otello, Aida, C. Verdi ), Sevil (Sevil, F.Emirov) vb Repertuvarı Azerbaycan, Rus ve Avrupa bestecilerinin kamera-vokal eserlerini içermektedir. 

Sabir Aliyev (1948) 
S. Aliyev 1968 yılında öğrenciyiken Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosuna davet edilmiş ve 42 yıldır tiyatronun muğam bölümünün solistidir. 

Gendab Kuliyeva (1949) 
Gendab Habib kızı Kuliyeva 1980 yılında A. Zeynallı adına Bakü Müzik Okulu\'nu bitirdi. 1982 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu solistidir. Partileri: Leyla, Aslı, (Leyla ve Mecnun, Aslı ve Kerem; Ü. Hacıbeyli), Arapzengi (Şah İsmail, M. Gurses), Şahsenem (Ozan Garip, Z. Hacıbeyli), Hanende kız (Vagif, R. Mustafayev), Gülbahar (Gelin kayası, Ş.Ahundova) vb. Repertuvarında muğamlar, halk şarkıları ve Azerbaycan bestecilerinin şarkıları geniş yer tutuyor. 1992 yılından Azerbaycan Cumhuriyeti Halk sanatçısıdır. 

Huraman Kasımova (1951) 
H. Kasımova 1977 yılında ifacıların 5. Güey Kafkasya Müsabakasının (1977, 1. ödül), aynı yıl vokalcıların  M. Glinka adına 7. Genel birlik yarışması ve 1981 yılında Maria Kallas Uluslararası Müsabakasının (Atina; ayrıca Grand Prih altın madalyasına layık görülmüştür), ayrıca ifacıların P. Çaykovski adına 8. Uluslararası Müsabakasının (Moskova, 1982) adayıdır.  Ana partileri: Sevil ve Dilber (Sevil, F.Emirov), Nigar (Köroğlu, Ü. Hacıbeyli), Mimi ve Müzetta (Bohem, C. Puccini), Dezdemona, Aida (Otello, Aida , C. Verdi), Tatyana ( Yevgeniy Onegin , P. Çaykovski) vb. 
N.  Bağırov 1972-ci ilden Azerbaycan Dövlet Akademisyen Opera va Balet Teatrında çalışır. 
N.Bağırov iki defe vokalcıların Zagafgaziya müsabigesinde iştirak etmiş, müsabigenin diplomçusu ve galibi adına layig görülmüşdür. 

Nizami Bağırov (1951) 
N. Bağırov 1972 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosu\'nda çalışıyor. N. Bağırov iki kez vokalcıların Zakafkasya yarışmasında yer almış, yarışmanın diplomaçısı ve galibi adına layık görülmüştür. 

Sahibe Abbasova (1956) 
S. Abbasova 1976 yılından Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu solistidir. O, M. Magomayevin «Şah İsmail» operasında Arapzengi, Y. Hacıbeylinin «Leyla ve Mecnun» operasında Leyla\'nın annesi, Ş.Ahundovanın «Gelin kayası» operasında Tutu, Z. Hacıbeylinin «Ozan Garip» operasında Garibin annesi rollerini ustalıkla ifa etmiştir. 

Sekine İsmailova (1956) 
S. İsmailova Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu sahnesinde birçok muğam operalarında öncü partileri - Leyla Leyla ve Mecnun, Aslı Aslı ve Kerem, Gülbahar Gelin kayası, Şahsenem Ozan Garip vb ifa etmiştir. Sekine İsmailova ilk kez bayanlardan oluşan muğam üçlüsü oluşturarak, bu küçük kollektifiyle son yıllarda çok ülkelerde konserler vermiştir. 

Alim Kasımov (1957) 
A. Kasımov 1999 yılında, Uluslararası IMC UNESCO Müzik Ödülü\'nü almıştır. A. Kasımov pek çok  farklı ödüllere layık görüldü. O, Amerika\'nın ünlü Georgetown Üniversitesi ve Orta Ürdün\'de bulunan Stratejik Araştırmalar Merkezi\'nin düzenlediği yarışmada dünyanın en saygın 500 müslümanı arasında 4 azerbaycanlıdan biri olmuştur. 

Gerine Kerimova (1964) 
G. Kerimova birçok uluslararası vokal müsabakalarının (vokalcıların M. Glinka adına yarışması, Müzik ifacılarının VII Zakafkasya Yarışması, vokalcıların Bülbül adına I Uluslararası Yarışması) galip ve kazanan olmuştur. O, birçok ulusal (Nigar - Koroğlu, Sevil - «Sevil») ve klasik (Aida - «Aida», Toska - «Toska», Cio-Cio-San - «Cio-Cio-San», Mikaella - « Karmen ») opera temaşalarında öncü partileri ifa ediyor.  2003 yılında Rusya Devlet Büyük Tiyatrosu yönetiminin davetlisi olarak G. Kerimova bu tiyatronun sahnesinde Puççininin «Toska» operasında Toska rolünü başarıyla oynamıştır. 

Azer Zeynalov (1964) 
A. Zeynalov Bakü Müzik Akademisi vokal şubesinde egitim almış, 3. sınıfta iken (1994 yılında) İtalya\'ya getmiştir Avgustino Stefanno adına İtalya Müzik Akademisi vokal şubesini kazanmış, bir yıl orada eğitim alarak Bakü\'ye dönmüş ve eğitimini bitirmiştir.  O birçok ödüllere layık görülmüştür. 1995 yılında Avrupa Türk İslam Kültür Cemiyeti tarafından altın madalyayla ödüllendirilmiştir. 

Mensum İbrahimov (1960) 
M. İbrahimov günümüzde temaşaların birçoğunda önemli partileri ifa ediyor. O, Mecnun rolünün (Üş hacıbeylinin  Leyla ve Mecnun) mahir ifacısı olarak ün kazanmıştır. Milli mugam ifacısı ve Halk sanatcısıdır.

Gülnaz İsmailova (1960) 
G. İsmailova müzik ifacılarının Zakafkasya yarışmasını kazanan (1985) ve vokalcıların Bülbül adına 1 Uluslararası Musabakasının diplomaçısı (1997) olmuştur.  2001 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun solistidir. 

Ali Askerov (1961) 
O. Askerov bir çok uluslararası vokal müsabakaları ve festivallerinde yer almıştır.  1997 yılında vokalcıların Bülbül adına 1. Uluslararası Müsabakasının Grand Pri ödüllünü kazanmıştır. 1998 yılında F.Şalyapin adına 17. Uluslararası Opera Festivali\'nde (Kazan), 2000 yılında Berlioz Festivali\'nde (Fransa) ve s. ifalarını ugurla yapmıştır. 

Ekrem Polatov (1964) 
E. Polatov Bakü Müzik Akademisi ve İtalyanın Ozimo kentindeki Opera Akademisi\'ni bitirmiştir. İtalya\'da düzenlenen uluslararası vokal yarışmasının diplomaçısıdır. O. Polatov hazırda Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosu solistlerinden biridir. 

Aliahmet İbrahimov (1965) 
A. İbrahimov 1993. yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalışıyor. O, tiyatronun repertuvarında olan ulusal ve klasik opera temaşalarında esasen ikinci dereceli partileri yüksek profesyenellikle ifa ediyor. 

Zenfira İsmailova (1966) 
Z. İsmailova 1992 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalışıyor. O, birkaç yıl Türkiye\'nin Antalya Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalışmıştır. 

Aygün Bayramova (1967) 
A. Bayramova 2002 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosu solistidir. 2002 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Emekdar sanatçısı, 2005 yılında ise Halk sanatçısı fahri adlarına layık görülmüştür. Cumhurbaşkanı ödüllüdür. Azerbaycan Milli Konservatuvarı ve Müzik Kolecinin öğretim üyesidir. 

Gülistan Aliyeva (1967) 
G. Aliyeva 1997 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosu\'nda çalışıyor. Gülistan Aliyeva konser faaliyetiyle de uğraşıyor. 2005 yılından Azerbaycan Cumhuriyeti\'nin Emektar sanatçısı fahri adına layık görülmüştür. 

Hasan Enami (1967) 
H. Enami bir takım uluslararası yarışmaların katılımcısı ve ödüllüsüdür. 1997 yılında vokalcıların ülke genelinde yarışmasında birinci yerin sahibi olmuş, aynı yılın Aralık ayında Bülbül adına 1. Uluslararası Vokal Yarışması\'nda 2.lik Ödülü ve en iyi tenor adına, 1998 yılında ise Çaykovski adina Uluslararası Müsabakanın diplomasına layık görülmüştür. 

Gülyaz Memmedova (1970) 
G. Memmedova 1992 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu muğam bölümünün solistidir. 
Nezaket Teymurova (1972) 
N. Teymurova ilk kez Ü. Hacıbeylinin Leyla ve Mecnun operasında Leyla rolü ile tiyatroda debüt etmiştir. 

Evez Abdullayev (1976) 
B. Abdullayev ülke çapında yapılan Russkaya pesnya yarışmasında 1. ödülün sahibi olmuş, aynı zamanda vokalcıların Bülbül adına 3. Uluslararası Müsabakasının favorisi adını kazanmıştır (IV yer). 

Fidan Hacıyeva (1976) 
F. Hacıyeva 1996 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun solistidir. 2002 yılında İtalya\'nın Kidjiana Müzik Akademisi\'nde ihtisasartırma kursu geçmiş ve özel diplomaya layık görülmüştür. 

İnare Babayeva (1977) 
İ.Babayeva 2002 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosunun  solistidir. İ.Babayeva bir sira yarışma ve festivallerde yer almış, aday ve diplomaçı adina layık görülmüştür: 

Samir Caferov (1976) 
S. Caferov 2001 yılında Almatı\'da yapılan vokalcıların Uluslararası Müsabakasının galibi olmuştur (2 yer). 2002 yılında Moskova\'da Galina Vişnevskayanın Opera Merkezi nde eğitim almıştır. 
Tayyar Bayramov (1976) 
T. Bayramov 2006 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosu solistidir. 2006 yılında Ü. Hacıbeylinin 120. doğum yılı nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Muğam Müsabakasının galibi olmuşve 2009 yılında Bakida geçirilmiş uluslararası Muğam Müsabaklasının Gran Pri ödülünü kazanmıştır.

Sebuhi İbayev (1976) 
Sebuhi Tahir oğlu İbayev A. Zeynallı adına Bakü Müzik Teknik ve Azerbaycan Milli Konservatuarı\'nı bitirmışdir. S.İbayev sahne çalışmalarına Muğam Tiyatrosu\'nda başlamıştır.  2002 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera ve Bale Tiyatrosu\'nda çalışıyor. Sebuhi İbayev hem de geniş konser programları ile gösteri yapıyor, halk şarkıları ve muğamları ifa ediyor.  

Natevan Növresli (1977) 
N. Növresli 2002 yılında Bakü Müzik Akademisi\'ni bitirmiştir. 2006 yılından Azerbaycan Devlet Akademisyen Opera va Bale Tiyatrosunun  solistidir.



Oxunub: 149966